Sākta jaunā projekta "Pērle" būvniecība Mazā Baltezera krastā

2012, 28. jūnijā

Noslēdzoties būvniecības kompāniju tenderim, ir izvēlēts ģenerāluzņēmējs apartamentu kompleksa "Pērle" celtniecībai Mazā Baltezera krastā un sākta būvniecība, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja projekta attīstītāja SIA "Nere E" pārstāve Inese Jureviča.

Par uzvarētāju konkursā atzīta būvfirma "LNK Industries", kas pēdējo 20 gadu laikā realizējusi virkni veiksmīgu dzīvokļu un ofisu ēku apbūves projektu Latvijā un ārvalstīs. Ģenerāluzņēmēja izvēlē liela nozīme bija būvnieka pieredzei līdzīgas klases objektu attīstībā, kā arī nevainojamai reputācijai par darbu kvalitatīvu izpildi un ilgtspējīgas būvniecības principu ievērošanu, skaidroja Jureviča.

"Jūtamies pagodināti, ka pasūtītājs izvēlējās mūsu kompāniju. Projekts "Pērle" paredz vismodernākās arhitektūras un inženieru risinājumus - apvienojot unikālo civilo būvniecību ar sarežģītām hidrotehniskām celtnēm. Balstoties uz pieredzi līdzīgu projektu realizācijā gan piestātnes būvniecību jahtām, gan daudzdzīvokļu mājas celtniecību, sākot no nulles cikla un beidzot ar pilnas apdares veikšanu dzīvokļos, "Pērles" būvniecībā tiks nodrošināta visaugstākā kvalitāte un sniegta pilna garantija visiem būvelementiem, komponentiem un tehnoloģiskajām iekārtām," norāda "LNK Industries" valdes loceklis Jevgeņijs Locovs.

Projektā "Pērle" plānots investēt 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu). Paredzams, ka "Pērles" būvdarbi tiks pabeigti 2013.gada septembrī.

Apartamentu kompleksā "Pērle" atradīsies 65 apartamenti, kuru dzīvojamā platība būs no 67 līdz 250 kvadrātmetriem, kā arī 80 pazemes un 30 virszemes autostāvvietas.

Dzīvokļi "Pērlē" tiks piedāvāti ar pilnu apdari, izmantojot augstākās kvalitātes apdares materiālus - dabīgo koku, koka panelējumus, akmens flīzes, pasaulē vadošo ražotāju santehniku, kā arī augstvērtīgas gaismas sistēmas.

Projektā "Pērle" jau ir aktīvi sākta dzīvokļu rezervācija, un, lai arī būvdarbi ir tikko sākušies, projektā jau ir rezervēti 15% dzīvokļu.

Apartamentus projektā "Pērle" Latvijā pārdod trīs mākleru aģentūras - vadošais partneris "Baltic Sotheby’s International Realty", "Arco Real Estate" un "Oberhaus".

Projekta "Pērle" autors ir arhitektu biroja "AB3D" arhitekts Juris Mitenbergs un "Pērle" būs vienīgais ēku komplekss Latvijā, kur ēka daļēji atrodas virs ūdens. Projekts 2008. gadā MIPIM arhitektūras gadatirgū Kannās saņēma aapbalvojumu kategorijā "Nākotnes projekti".

Publicēta: 28.06.2012. 12:53

Ivars Motivāns, Nozare.lv