Jauno VID biroja ēku būvēs RE&RE

2011, 23. novembrī

Noslēdzies konkurss par Valsts ieņēmuma dienesta administratīvās ēkas būvniecību, kurā uzvarējusi būvkompānija RE&RE, kas līdz ar līguma noslēgšanu kļuvusi par objekta galveno būvuzņēmēju.

Db.lv jau ziņoja, ka kopumā būvniecības konkursā bijuši pieci pretendenti, kuru piedāvātā cena aptuveni bijusi 50 – 60 milj. eiro apmērā. Lētākais piedāvājums bijis būvfirmai RE&RE. Pašlaik projektā iesaistītie ziņo, ka jaunā kompleksa būvniecības izmaksas būs nepilni 38,5 miljoni latu. Projektu finansēs Ziemeļvalstu bankas Nordea filiāle Latvijā.

VID administratīvās ēkas komplekss tiek būvēts, lai samazinātu VID administratīvās izmaksas, palielinātu institūcijas darba efektivitāti, kā arī nodrošinātu klientiem augstāka līmeņa servisu.

Kompleksa attīstītāja SIA Biroju centrs Ezerparks valdes priekšsēdētāja Baiba Fromane informē, ka konkurss par ģenerāluzņēmēja izvēli noritējis trīs kārtās, un uzvarētājs noteikts, izvēloties zemākās cenas piedāvājumu.

Jaunais VID birojs tiks būvēts atbilstoši ilgtspējīgas būvniecības kritērijiem un to plānots sākt jau šī gada nogalē, savukārt ekspluatācijā nodot to ir plānots 2014. gadā.

Jaunās ēkā 40 tūkst. kvadrātmetru platībā (sākotnēji plānoto 47 tūkst. m2 vietā) strādās aptuveni 2500 darbinieku. Ēkas projekts izstrādāts atbilstoši ilgtspējīgas būvniecības kritērijiem un energoefektivitātes standartiem. Kompleksā ir paredzēts izbūvēt īpaši aprīkotas muitas laboratorijas, finanšu policijas u.c. telpas.

, 2011. gada 22. novembris 12:13